Restaurant Het Ambacht te Heerenveen meest duurzaam
4 november 2014
Restaurant Het Ambacht te Heerenveen meest duurzaam
Restaurant Het Ambacht te Heerenveen is het duurzaamste restaurant van het jaar. De prijs wordt uitgereikt door restaurant- en hotelgids Gault&Millau. De lokale ingrediënten en het sociale ondernemerschap van het restaurant uit Heerenveen wordt door de jury met hoge cijfers beloond. Ieder jaar leidt Het Ambacht tien tot vijftien jongeren op tot professional in de horeca. Bovendien wekt Het Ambacht zijn eigenenergie op met een warmwaterpomp.
GaultMillau 2015: de gids met punten en awards
In de GaultMillau gids 2015 zijn restautants beoordeeld op een schaal tot twintig punten. Vanaf 16 punten behoren restaurants tot de top van Nederland. Awards worden jaarlijks uitgereikt aan o.a. beste de chef van het jaar, de beste gastpersoon van het jaar en het duurzaamste restaurant.
De uitreiking van de GaultMillau 2015 vond dit jaar plaats op maandag 3 november in Amsterdam RAI.
Meest in het oog springende stijgers aan de top zijn Chapeau! in Bloemendaal en De Treeswijkhoeve in Waalre. Chef Laurent Smallegange van Spetters in Breskens maakt de grootste sprong.