Receptengids Lekker Oars Ite!
2 april 2014
Receptengids Lekker Oars Ite!
Onze koks van morgen die nu een koksopleiding/horecaopleiding volgen aan ROC Friese Poort in Sneek en Drachten, het Friesland College en Bogerman Sneek hebben de handen ineen geslagen. Samen hebben ze 20 overheerlijke recepten ontwikkeld op basis van de streek en de seizoenen. Deze recepten worden opgenomen in de tweede Oars Ite receptengids: Lekker Oars Ite! De eerste editie getiteld ‘Lekker zonder vlees’ staat inmiddels bij ongeveer 4500 Friezen in de keuken.
Op vrijdag 28 maart hebben de studenten in de keuken van ROC Friese Poort in Sneek een aantal van hun gerechten bereid en gepresenteerd. De overheerlijke Friese streekgerechten zijn gekoppeld aan de jaargetijden: Lente, Zomer, Herfst en Winter.
De gerechten zijn beoordeeld door een vakjury bestaande uit Jan Smink en Steef Haarsma. Jan Smink won o.a. de wedstrijd Over de Kook op rtl5 onder leiding van Robert Kranenborg. Steef Haarsma is culinair adviseur bij de internationale groothandel voor de horeca en bedrijvenmarkt HANOS.
De Leeuwarder Courant plaatste een foto van deze bijzondere kookhappening: LC20140329-scholieren koken Friese streekgerechten