Junior chef-koks zijn de baas op Oars Ite kinderkookfeestje
24 september 2013
Junior chef-koks zijn de baas op Oars Ite kinderkookfeestje
In de Oars Ite Tent op de NaZomerFair bij Stania State in Oentsjerk zijn junior chef-koks de baas. Onder leiding van chef-kok Dirk Walstra van Brasserie Stania State maken de kinderen met streek- en seizoensproducten hun eigen mini hamburgerbroodje. Leuke bijkomstigheid is dat de kinderen na afloop alles mogen opeten.
Na een succesvolle eerste editie staat op zaterdag 21 september en zondag 22 september 2013 Landgoed Stania State in Oentsjerk opnieuw in het teken van de Leeuwarder Courant NaZomerFair. Nieuw dit jaar is de Oars Ite Tent met volop aandacht voor streek- en seizoensproducten. Leef bewust. Eet bewust.
In de Oars Ite Tent presenteren verschillende bedrijven hun streek- en seizoensproducten, bijvoorbeeld de mensen van het Frysk Eko Product. Deze producten zijn gemaakt en verwerkt in Friesland en van biologische kwaliteit. Het Frysk Eko Produkt is een initiatief van elf biologische bedrijven uit Friesland. Yt mar Frysk!
Oars Ite
Met zoveel mogelijk Friezen bewust en duurzaam eten. Dat is: Oars Ite! Oars Ite is een campagne van de Friese Milieu Federatie die mogelijk gemaakt wordt door de provincie Fryslân.
De campagne Oars Ite staat de komende maanden in het teken van streek- en seizoensproducten. Friesland is de mooiste provincie van Nederland en heeft ook zijn eigen gerechten. Deze gerechten zijn vaak traditioneel, maar er komen ook nieuwe bij. In deze streekgerechten zijn typisch Friese producten verwerkt, zoals de kenmerkende broodsoorten, graansoorten, cranberries, drank (beerenburg) en melkproducten.
Gezond eten is niet alleen goed voor u, het kan ook beter uitpakken voor het milieu. Van alle milieubelasting die een gemiddeld huishouden veroorzaakt, komt 20 tot 30 procent namelijk voort uit voeding. Milieubewuster eten betekent vooral: bewust kiezen en koken. Eet bijvoorbeeld streek- en seizoensproducten. En: geen voedsel verspillen..
Meer info: www.oars-ite.nl