Duurzame voeding op weg naar 2040, hoe ziet dat er uit?
20 november 2014
Duurzame voeding op weg naar 2040, hoe ziet dat er uit?
Op dinsdagavond 9 december 2014 staat de volgende bijeenkomst van Duurzaam Fryslân 2040 gepland met als thema voeding. Voeding is hot, gezond eten en gezond leven worden steeds belangrijkere maatschappelijke thema’s waar bijna iedereen wel iets van vindt. Bovendien is Leeuwarden uitgeroepen tot Hoofdstad van de Smaak 2015, des te meer reden om na te denken over (gezonde) voeding in Fryslân!
Ben jij op zoek naar tips, contacten of inspiratie die jouw initiatief op het gebied van voeding verder kunnen helpen? Wil je bewuster en gezonder eten, maar weet je niet hoe? Heb je ideeën of gedachten over voedselproductie in Fryslân en wil je daar over met anderen van gedachten wisselen? Kom dan op 9 december naar deze bijeenkomst van Duurzaam Fryslân 2040.
Tijdens de Open Space sessie van DF2040 kunnen verschillende mensen en initiatieven hun uitdaging voorleggen aan de deelnemers. Het doel van de workshop: kennis delen en elkaar inspireren. Onderwerpen die naar voren komen zijn onder andere:
- Hoe kunnen we eerlijke handel en Fairtrade in Fryslân stimuleren?
- Wat is beter: een gewone Friese ui of een biologische Spaanse?
- Kan het Friese boerenbedrijf efficiënt maar ook duurzaam werken?
- Hoe maak je gezond eten aantrekkelijk voor jongeren?
- Hoe kunnen we de ervaringen die zijn opgedaan met Permacultuur delen met Fryslân?
Naast elkaar inspireren en kennis opdoen op het gebied van voeding, is er uiteraard alle ruimte om te netwerken en kennis te maken. Dit kunt u doen na afloop van de inhoudelijke sessie onder het genot van een borrel.
Datum: 9 december 2014
Tijd: 19:00 tot 21:30 uur
Locatie: Leeuwarden (exacte locatie volgt)
Doe je mee? Meld je dan aan door een mail te sturen naar info@fryslan2040.nl, met als onderwerp “Ja ik doe mee!” Graag tot 9 december!